Asbestsanering

Waarom asbest verwijderen?

Asbest hoeft niet gevaarlijk te zijn maar het kan wel. Zodra een asbestdak beschadigd raakt, komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor je gezondheid en omgeving. Niet alleen het natuurlijk verweringsproces tast een asbestdak aan. Ook een hagelbui, storm of brand kan er voor zorgen dat er asbestvezels vrijkomen.

Naast de gezondheidsrisico’s kun je ook voor onverwachte hoge kosten komen te staan. Raakt jouw dak beschadigd, dan heb je mogelijk een minder of onbruikbaar pand. Alleen een specialist mag jouw dak vervangen en jouw omgeving moet asbest vrij worden gemaakt. Dit is een kostbare aangelegenheid. Afhankelijk van de situatie vergoed jouw verzekering na 2014 dergelijke kosten minder of helemaal niet meer. Verwijder je jouw asbestdak niet voor 2024? Dan loop je het risico op een boete.

Contact

Telefoon:
+31 (0)74 20 330 66

Mail:
info@we-spot.nl

Meer informatie

Asbestinventarisatie

Wil je een gebouw van voor 1994 renoveren of slopen? Of wil je zeker weten of het bedrijfspand of woning asbest bevat? Asbestonderzoek start altijd met een asbestinventarisatie. Deze moet worden uitgevoerd door een deskundig, gecertificeerd bedrijf. Aan de hand van de inventarisatie kun je het asbest laten verwijderen, of besluiten om het asbest te laten zitten zo lang dit veilig voor de gebruikers van de ruimte of gebouw.

Werkvoorbereiding

  1. Op locatie de situatie bekijken en een duidelijke op maat gemaakte offerte aanleveren.
  2. Na ontvangst van de getekende offerte een asbestinventarisatierapport laten opstellen.
  3. Omgevingsvergunning aanvragen en asbestinventarisatierapport bij voegen voor aanvraag omgevingsvergunning.
  4. Inplannen werkzaamheden. Van deze datum kun je altijd uitgaan, mits het weer het toelaat. Bij hevige regen en/of winterse buien is de kans aanwezig, in overleg met de opdrachtgever, dat we de datum verzetten.
  5. Melding werkzaamheden in het Landelijk asbest volgsysteem (LAVS) twee werkdagen voor aanvang werkzaamheden.

Asbestsanering

Wij zijn een bedrijf die volgens de geldende wet- en regelgeving werkt. Je kunt voor grote en kleine asbestsaneringen bij ons terecht. Het grootste deel van het asbest bevindt zich in de agrarische sector. Wij hanteren een strakke planning waarbij wij meedenken met de opdrachtgever en vervolgwerkzaamheden zoals het monteren van een nieuw dak.

Vrijgave werklocatie

Nadat er door een gecertificeerd bedrijf asbest verwijderd is, moet een laboratorium een inspectie komen uitvoeren. Door de laborant wordt de locatie gecontroleerd waarbij er wordt gekeken of het op papier aangegeven verwijderde asbesthoudende materiaal ook daadwerkelijk verwijderd is en er geen risico meer is voor derden die de locatie of ruimte betreden zonder persoonlijke beschermingsmiddelen.

Oplevering en vervolg service

Na vrijgave van het project door een erkend laboratorium doet de deskundigtoezichthouder DTA een laatste rondgang met de opdrachtgever om vervolgens samen het oplevering formulier invullen en te ondertekenen.

Tevens kunnen wij na de asbest verwijdering subsidie aanvragen, een nieuw dak en zonnepanelen verzorgen. Op deze manier kunnen wij een totaal pakket aanbieden en jou totaal ontzorgen.