IR verwarming

Infrarood verwarming

Infraroodverwarming is een opkomende verwarmingstechniek die heel wat voordelen heeft ten opzichte van traditionele verwarming. Deze verbruikt minder energie en is erg compact.

 Infraroodverwarming is een relatief energiezuinige verwarmingstechniek. In tegenstelling tot centrale verwarming wordt niet de lucht in het gebouw verwarmd, maar wel de massa. De opgewarmde materialen zullen op hun beurt de warmte afgeven aan de omringende omgeving. Dit kan je vergelijken met stralen van de zon.

Contact

Telefoon:
+31 (0)74 20 330 66

Mail:
info@we-spot.nl

Meer informatie

OHLE

OHLE, de decoratieve en efficiënte infrarood verwarming. Mooier verwarmen met een discrete- en niet direct herkenbare verwarming. Innovatief: thermostaat van op afstand met app te bedienen. De temperatuur in je woning, badkamer of elke ruimte van je huis is apart op afstand in te stellen. Een behaaglijk gevoel bij thuiskomst. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: glas in diverse RAL-kleuren, diepgaande  eigen prints op glas, schrijfbord en spiegel. Wand- en plafondverwarming. Van 250W tot 1250W.  Plaatsing binnen overal mogelijk, enkel een stopcontact is nodig. Duitse topklasse met 10 jaar garantie. 

Voordelen infraroodverwarming

Energiebesparend verbruik

Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de impact op het milieu. Daar komt bij dat fossiele brandstoffen opraken en de wereldwijde vraag toeneemt. De brandstofprijzen stijgen en dus raakt een hoge energieconsumptie de consument direct in zijn portemonnee. Het zal dan ook weinig verbazing wekken dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om energie te besparen bij alledaagse activiteiten. Zo zijn er tegenwoordig zuinige auto’s, wasmachines met een laag verbruik en andere besparende huishoudtoestellen.

Infraroodverwarming is uitermate geschikt om energieverbruik te verminderen. Per graad die een ruimte verwarmd wordt, wordt er ongeveer 7% bespaard ten opzichte van een centrale verwarming. Bovendien is het niet de lucht, maar de massa die verwarmd wordt. Muren, vloeren en objecten houden de warmte langer vast. Ook dit levert een besparing van energie en lager verbruik op. In zijn geheel zal infraroodverwarming zo’n 34 watt per vierkante meter vereisen om een ruimte effectief te kunnen verwarmen.

Gezondheidseffecten

Veel mensen zijn zich nauwelijks bewust van de gezondheidseffecten van traditionele vormen van verwarming. Die hebben als nadeel dat zij lucht in beweging brengen. Vooral wanneer de verwarming lange tijd niet is gebruikt kan dat veel schadelijke stofdeeltjes in circulatie brengen. Sommige mensen kunnen het opgewarmde stof in een radiator zelfs ruiken.

Infraroodverwarming heeft dat nadeel niet. Sterker nog, infrarood is aantoonbaar goed voor de gezondheid. De lange golf van een infraroodsysteem is volgens medisch onderzoek bevorderlijk voor de celproductie. Bio-energetisch infraroodlicht activeert de watermoleculen en stimuleert eveneens hun ionisatie en resonantie. Veel mensen installeren dan ook warmtecabines in de badkamer om het lichaam weer op te laden tijdens de koude wintermaanden.