Zonnepanelen

Meer dan 25 jaar ervaring

Via We-Spot Green Solutions is het vrij eenvoudig om te kiezen voor meer dan 25 jaar aan expertise in deze branche. Hierdoor weten wij precies wat mogelijk is, maar ook wat het beste bij uw situatie past. Door ons ruime aanbod en grote kennis kunnen wij iedereen een passende oplossing bieden.

Contact

Telefoon:
+31 (0)74 20 330 66

Mail:
info@we-spot.nl

Meer informatie

Panelen

Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke, duurzame investering. De terugverdientijd is tegenwoordig kort, de energiekosten gaan flink omlaag en het draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Belangrijk voor de toekomst van onze kinderen dus, maar zeker ook aantrekkelijk voor uw huishoudboekje!

Zo werken zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan uit twee lagen. Als de zon op het paneel schijnt, wordt tussen deze twee lagen elektrische stroom opgewekt. Een zonnepaneel bestaat uit een aantal zonnecellen die in serie zijn geschakeld. Elke zonnecel heeft een vermogen van ca. 5 Wattpiek (Wp), afhankelijk van het fabrikaat, de gebruikte technologie en de kwaliteit van de zonnecel. De meeste panelen die vandaag de dag geproduceerd worden, bevatten 60 zonnecellen. Een standaard zonnepaneel komt daarmee uit op een vermogen dat varieert tussen de 270 en 300 Wp.De stroom die de panelen genereren, kunt u direct gebruiken met behulp van een omvormer. Deze zorgt er namelijk voor dat de gelijkstroom van de panelen wordt omgezet naar de wisselstroom die u nodig heeft voor uw huishoudelijke apparaten.

Salderen

Wordt er op een mooie dag meer stroom opgewekt dan u op dat moment kunt gebruiken, dan wordt het teveel aan stroom teruggegeven aan het elektriciteitsnet. De stroom die u teruglevert aan het net wordt verrekend met de stroom die u verbruikt op momenten dat uw zonnepanelen minder stroom genereren dan u nodig heeft. Dit heet salderen

Solarwatt panelen

Statement van Solarwatt  “power to the people”. Als enige Duitse zonne-energie systeemaanbieder leveren deze alle essentiële componenten voor energieautonomie en dit alles op topkwaliteit. Met gericht onderzoek en ontwikkeling. Voor een groenere toekomst.

Installateurs en eindgebruikers in meer dan 50 landen over de hele wereld zijn overtuigd van de uitstekende kwaliteit van deze SOLARWATT producten. Tevens is dit terug te zien in bijvoorbeeld 30 jaar product garantie van de glas- en glastechnoligie panelen.

Al in 1998 heeft Solarwatt de glas- en glastechnologie als nieuwe norm voor zonnepanelen ingevoerd. Deze zonnepanelen worden gekenmerkt door de lange levensduur, extreme robuustheid en hoge rendementen. Decennialange ervaring en de modernste productienormen zorgen voor topkwaliteit bij elektriciteitsopwekking. Ondanks de voortdurende uitbreiding van de productportfolio blijft het bedrijf trouw aan zijn principes: alle producten worden in Duitsland gemaakt en zijn van de hoogste kwaliteit.

Genius panelen

De zonnepanelen  van ZSD Solar hebben zowel met de M60 monokristallijne panelen als de P60 polykristallijne panelen, een kwalitatief hoogwaardige standaard met een gelijktijdige prestatie van 260Wp tot maximaal 300 Wp. Dit zal enkel oplopen door voortdurende uitbreiding van de productportfolio binnen ZSD Solar.

Mede dankzij de volledige geautomatiseerde samenstelling van dit paneel hebben onze polykristallijne panelen uit de P60 serie buitengewone kwaliteitsstandaard en hoge werkingsgraad. De panelen zowel uit de P60 serie als M60 kennen allen een positieve vermogenstolerantie tot 3%. Daarnaast kunnen wij uitzonderlijk goede product- en vermogengaranties geven voor dit product.

Omvormers

Om het zonlicht om te zetten naar bruikbare stroom is een omvormer  nodig . De omvormer zet de gelijkstroom van de panelen om naar wisselstroom, om deze vervolgens met een spanning van 230 Volt aan het elektriciteitsnet aan te bieden. Voor het terugleveren van zonne-energie sluiten we de omvormer aan op het elektriciteitsnet. Bij de kleinere panelen systemen (3 à 4 zonnepanelen) kan dat via het stopcontact, maar bij grotere systemen verloopt de aansluiting via één of meerdere vrije groepen in de meterkast. Zo komt de door de zonnepanelen opgewekte stroom direct beschikbaar voor de apparaten die u dagelijks gebruikt in uw huis of bedrijf

Bij de aanschaf van uw zonne-energiesysteem is het belangrijk om te kijken welk type omvormer het beste bij uw situatie past, zodat u kunt profiteren van de hoogste opbrengst. We-Spot levert twee soorten hoogwaardige omvormers, met elk hun eigen eigenschappen.

 • Serie schakeling: een omvormer waarbij de panelen in serie geschakeld zijn. De panelen worden aan elkaar gekoppeld en vervolgens aangesloten op de omvormer. Dit betekent dat bij een lagere opbrengst van één paneel in de serie door bijvoorbeeld schaduw, de gehele serie een lagere opbrengst heeft. Onze standaard serie geschakelde omvormer uit ons assortiment is: Solax
 • Parallel schakeling: elk paneel wordt afzonderlijk aan een optimizer of micro-omvormer gekoppeld. Onze ervaring is dat parallel schakeling vooral nuttig is wanneer een gedeelte van de panelen regelmatig in de schaduw ligt of bij afwijkende dakconstructies.
  De parallel geschakelde omvormer uit ons assortiment zijn: SolarEdge

U kunt alles volgen via uw smartphone, tablet, laptop of pc. Zo heeft u altijd inzicht in de opgewekte stroom. Afhankelijk van de types is het ook mogelijk om de opbrengsten af te lezen op het display van de omvormer.

SolarEdge omvormers

SolarEdge is de wereldwijd marktleider in PV stroomoptimalisatie. Met de SolarEdge Optimizer Omvormer haalt u uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijk rendement. Elk paneel (of set panelen) heeft dan ook zijn eigen optimizer(s) en deze optimizers zijn verbonden met de omvormer. Hierdoor is het SolarEdge systeem in staat om meer energie met uw zonnepanelen systeem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem.

SolarEdge is opgericht in 2006 en maakte een start in het power optimizer segment. Dankzij strategische partnerschappen is SolarEdge te vinden in 5 continenten.

De SolarEdge Optimizer Omvormer komt met 12 jaar (standaard) garantie op de omvormer en 25 jaar garantie op de bijbehorende power optimizers. Dankzij de SolarEdge Optimizer vindt er optimalisatie per duo zonnepanelen plaats, in plaats van per string van meerdere panelen. Hierdoor hebben fabriekstoleranties van panelen geen negatieve impact. Daarnaast heeft ook de veroudering van afzonderlijke zonnepanelen minder invloed op het complete PV-systeem.

Solar Edge optimizers

Het SolarEdge systeem bestaat uit losse optimizers die achterop de panelen gemonteerd worden. Daarbij hoort een simpele, lichtgewicht omvormer om 230 V wisselspanning te genereren. Iedere optimizer heeft elektronica aan boord om de opbrengst te maximaliseren. Op een enkelfase omvormer kan een string van 8 t/m 25 optimizers aangesloten worden. Op een driefasen omvormer kan dit variëren van 16 t/m 50 optimizers. Meerdere (ongelijke) strings zijn ook mogelijk, zolang elke string maar aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

 • elke optimizer een eigen MPP tracker
 • superieure aanpak om het rendement van uw solarsysteem te maximaliseren
 • rendement 98,8% – piek opbrengsten in zowel mindere belichting als onbeschaduwde condities
 • onderhoud en monitoring op paneel-niveau.
 • vlamboogdetectie (reduceert brandgevaar)
 • ongeëvenaarde veiligheid bij installatie of brand. Bij afgeschakelde omvormers, geeft elke optimizer nog maar 1 Volt af
 • 25 jaar garantie

SolarEdge monitoring Portal

Met de SolarEdge monitoring Portal kunt u eenvoudig zien hoeveel uw zonnepanelen u opleveren en wat de prestaties per afzonderlijk paneel zijn. U kunt de SolarEdge Optimizer omvormer aansluiten op uw zonnepanelen, zodat ze meer vermogen gaan leveren en u het maximale rendement uit uw PV systeem kunt halen. Prestaties inzien met de SolarEdge monitoring portal

De SolarEdge Monitoring Portal is een online applicatie, waarmee u zeer volledig inzicht krijgt in de systeemprestaties van uw zonnepanelen. Het voordeel van de SolarEdge monitoring portal is dat u niet alleen de prestaties van uw complete PV systeem kan inzien, maar ook van elk afzonderlijk zonnepaneel. Wanneer één van uw zonnepanelen minder goed presteert, bijvoorbeeld omdat er vuil op ligt, dan krijgt u hiervan een melding en kunt u energieverlies minimaliseren. Daarnaast volgt er een automatische update bij systeem problemen. Het SolarEdge monitoring portal is op meerdere devices te gebruiken, waaronder een computer, smartphone en tablet. Zo heeft u de systeemprestaties van uw zonnepanelen installatie altijd bij de hand. Extra bedrading is hierbij niet nodig, want de communicatie tussen de zonnepanelen en de monitoring verloopt via de bestaande bekabeling. Kortom: de SolarEdge Monitoring Portal zorgt voor een ideale systeemcontrole en maximale opbrengst zekerheid.

Solax omvormers

Solax, een onderdeel van de Suntellite Group, is een “State of the Art” zonnestroom omvormer producent en heeft zich als doel gesteld om zowel kwantitatief, kwalitatief als innovatief bij de beste omvormer producenten van Europa te gaan behoren. Om dit kwalitatief hoge niveau te behalen gebruikt Solax voor >95% wereldmerk componenten zoals o.a. Infineon, Rubicon, Texas Instrument e.d.

Vanuit haar visie wil Solax marktleider zijn in de ontwikkeling, productie en distributie van omvormers. Innovatie is belangrijk voor het bedrijf. Door een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling kan men steeds innovatieve producten blijven bieden. Solax Smart omvormers behoren tot de meest efficiënte omvormers in de markt en zijn standaard voorzien van features zoals WiFi en op afstand bestuurbare batterij.

Onderconstructies

U kunt zonnepanelen door We-Spot en laten monteren op schuine daken voorzien van dakpannen, bitumen dakbedekking, golfplaten of staalplaten. Ook is het mogelijk om de zonnepanelen te integreren in uw pannendak. Als u een plat dak heeft, kunnen we de zonnepanelen op meerdere manieren plaatsen, waarbij we veelal een lichtgewicht constructie toepassen om het dak zo min mogelijk te belasten. Is er geen geschikt dak, maar wel een stuk grond beschikbaar voor de zonnepanelen, dan biedt dit ook goede mogelijkheden. Bij al deze opties is de kwaliteit van de montagematerialen van groot belang voor de opbrengsten en levensduur van het zonne-energiesysteem.

Voor de verschillende soorten daken heeft We-Spot montagematerialen geselecteerd van gerenommeerde leveranciers.

 • Schuine daken met dakpannen, bitumen, staalplaten of golfplaten: ZSD Solar
 • Schuine daken geïntegreerd in het dak: Viridian Solar 
 • Platte daken:ZSD Solar,  FlatFix Fusion & ValkPro+ lichtgewicht plat dak montagematerialen

Vraagt uw situatie om een maatwerkoplossing, dan zoeken we hier het best passende montageframe bij. Denk bijvoorbeeld aan schansopstellingen op platte daken of zonnepanelen gemonteerd in een weiland of op een carport.

Van Der Valk

Voor een zo hoog mogelijke energieopbrengst per zonnepaneel is het aan te raden om te kiezen voor een systeem waarbij de panelen in een optimale richting worden geplaatst. De systemen van Van der Valk Solar zorgen voor een razendsnelle montage, optimale koeling (open structuur) en minimaal noodzakelijke ballast.

Voor een zo groot mogelijke dakbenutting en constante energieopbrengst kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een systeem waarbij zoveel mogelijk panelen kunnen worden geplaatst. Met de oost-west systemen van Van der Valk Solar Systems kunnen tot 100% meer panelen per m2 worden geplaatst met een minimum aan extra materialen t.o.v. een zuidgeoriënteerd systeem. De oost-west configuratie brengt bovendien razendsnelle montage (twee panelen per A-frame), optimale koeling (open structuur) en minimaal noodzakelijke ballast.

Nieuwe normeringen hebben duidelijkheid gegeven hoe om te gaan met bepaalde windlasten en waren de aanleiding voor deze innovatie.

Uniek aan dit systeem:

 • Monteren ging nog nooit zo snel
 • Metalen koppelingen, geen kunststof
 • Maximale logistieke eenvoud
 • Ook toepasbaar op hoge daken
 • Minimale ballast dankzij doorgekoppelde rijen
 • Volledig volgens normeringen
 • Ideaal voor SDE+ projecten
 • 10 graden hellingshoek voor hogere opbrengst

ZSD Solar Vario montages

Extreem licht. De feiten op een rijtje Vario-UltraLight
UltraLight betekent ultralicht. Dat maakt het mogelijk om dit systeem al te installeren
op daken met een maximaal draagvermogen van minder dan 9,5 kg/m2. De clou: het
montagesysteem vereist nagenoeg geen verzwaring. Het gestroomlijnde systeem maakt daarbij gebruik van, met behulp van computerberekeningen geoptimaliseerde, aerodynamische elementen. Deze houden de opwaartse krachten zo gering dat het bij windsnelheden tot orkaankracht uitgesloten is dat een van de modules van zijn plek wordt getild. Overtuigend: de zoutsproeitest heeft de kwaliteit van onze montagesystemen bevestigd. Ook na tientallen jaren continu gebruik in gebieden met verhoogde zoutbelasting blijven zij daardoor vrij van corrosie. Het montageprofiel Vario-Line zorgt voor een snelle montage van het profiel op het dak, zonder tijdrovende en onhandige montage van schroefkoppen.of

Het hoeft niet altijd zuid te zijn. Oost/west is een prima alternatief. Vario-TwinLight
Het oost/west concept van ZSD Solar is speciaal ontwikkeld voor platte daken met een folie- of bitumen bedekking waar een ´standaard´ zuid opstelling niet voldoende is. Met een paneelhoek van 10 graden is het een kostentechnisch interessant alternatief voor conventionele plat dak systemen.
In vergelijking met een zuidelijk georiënteerd systeem heeft u de mogelijkheid om meer dakoppervlak te gebruiken en daarmee meer stroomopbrengst te genereren. Deze grotere installatie betekent meer prestatie per oppervlak en dus hogere totaal opbrengsten. VarioTwinLight is geschikt voor alle zonnepanelen met een raamprofiel. Ieder oost/west systeem overtuigd door het stabiele verbindingssysteem. Met gebruik van aluminium, RVS en magnelis is VarioTwinLight bijzonder duurzaam, onder alle weersomstandigheden.

Groendaksysteem. Vario-GreenLight.
Met Vario-GreenLight biedt ZSD Solar nieuwe mogelijkheden voor het realiseren van
groene zonnedaken. Een sedumdak biedt zowel constructieve- als ecologische voordelen. En dankzij het montagesysteem Vario-GreenLight produceert het nu ook nog stroom. De huidige systemen zijn meestal complex en duur wat er voor zorgt dat de investering zich lastig laat terugverdienen. Met Vario-GreenLight is dit probleem opgelost. Bovendien eenvoudig te plaatsen waardoor montagekosten ook. een

Esdec Systems

FlatFix Fusion is een nieuw en revolutionair lichtgewicht platdaksysteem dan ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling.

FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden, dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen. Dit komt door een opbrengst die gemiddeld 1,2% hoger ligt dan bij een systeem met 10 graden hellingshoek. Daarnaast zal vuile beter wegspoelen bij deze opstelling en zullen onderhoudskosten lager zijn en opbrengst dus positief meewerken aan uw resultaat.

FlatFix Fusion is getest in de windtunnel en is beschermd door meerdere patenten. FlatFix Fusion is een 100% Nederlands product en wordt, net als alle andere ClickFit / FlatFix producten, standaard geleverd met 20 jaar garantie. Hiermee wordt de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

Indak systemen

Viridian Solar is een Britse producent van kwalitatief en esthetisch hoogwaardige zonnepanelen voor volledige dakintegratie in hellende daken tussen de 20° en 60°.

ClearlineFusion is een toonaangevend product van Viridian Solar, een beproefd systeem voor dakintegratie van solar PV. ClearlineFusion is uitvoerig getest in pannen- en leien daken, maar kan ook als volledige dakoplossing toegepast worden. Viridian Solar indak zonnepanelen zijn zonnepanelen voor volledige dakintegratie en dus is het niet nodig andere dakbedekking toe te passen ter plaatse van de betreffende zonnepanelen. ClearlineFusion vormt de eerste waterbarrière en aan de achterzijde van dit systeem blijft het dus volledig droog. ClearlineFusion is eenvoudig te monteren en heeft een zeer hoge windresistentie (5.300 Pa) zonder daarvoor extra bevestigingsmateriaal toe te hoeven passen.

Toepasbaarheid

Het ClearlineFusion indaksysteem is onderscheidend t.o.v. andere indaksystemen, omdat de zonnepanelen als zodanig het systeem voor dakintegratie vormen. Betreffende indaksysteem is dus geen constructiesysteem waar andere panelen in bevestigd kunnen worden. Er hoeft dus geen gebruik gemaakt te worden van EPDM-onderlagen, verzwaarde onderconstructies en/of plastic onderbakken, trays, damwandprofielen of iets dergelijks. Hemelwater e.d. blijft aan de voorzijde van de zonnepanelen, waardoor er ook geen ophoping van vuil, zoals bijvoorbeeld bladresten, aan de achterzijde kan plaatsvinden. Hierdoor komt er ook geen water in de buurt van de junction box zoals dat bij vele andere indaksystemen (veelal ‘verzonken’ opdaksystemen) wel het geval is.

ClearlineFusion bestaat uit Clearline PV16-zonnepanelen (diverse vermogens zijn leverbaar) die heel eenvoudig op de pan-, lei- of rietlatten geschroefd kunnen worden en vervolgens waterdicht worden afgesloten met smalle Fusion-gootstukken. Vanwege het ontbreken van allerlei obstructies aan de onderzijde van ClearlineFusion is de ventilatie optimaal, waardoor het rendement vergelijkbaar is met dat van traditionele opdakzonnepanelen. ClearlineFusion vormt de zgn. eerste waterbarrière en is als enige zonnepaneel ter wereld BBA-gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking.