Zonnepanelen

Stap over op zonne-energie met We-Spot

Geniet van de voordelen van zonnepanelen zonder gedoe. We-Spot regelt alles voor je, van het gratis en vrijblijvend advies tot de professionele installatie. Met onze jarenlange ervaring en oog voor kwaliteit, ben je verzekerd van een optimaal resultaat.

Contact

Telefoon:
+31 (0)74 20 330 66

Mail:
info@we-spot.nl

Meer informatie

Waarom zonnepanelen van We-Spot?

 • Bespaar op je energierekening: Zonnepanelen wekken je eigen stroom op, waardoor je minder of geen elektriciteit hoeft af te nemen van het net. Dit bespaart je geld op je energierekening.
 • Goed voor het milieu: Door te kiezen voor zonnepanelen, draag je bij aan een duurzamere toekomst. Zonnepanelen produceren geen CO2-emissie, dus je helpt mee om de luchtkwaliteit te verbeteren.
 • Verhoog de waarde van je woning: Woningen met zonnepanelen zijn gewilder op de woningmarkt en hebben een hogere waarde.
 • Profiteer van subsidies: De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met aantrekkelijke subsidies. We Spot helpt je graag met het aanvragen van deze subsidies.

Hoe werkt een zonnepaneel?

Zonnepanelen bestaan uit twee lagen. Als de zon op het paneel schijnt, wordt tussen deze twee lagen elektrische stroom opgewekt. Een zonnepaneel bestaat uit een aantal zonnecellen die in serie zijn geschakeld. Elke zonnecel heeft een vermogen van ca. 5 Wattpiek (Wp), afhankelijk van het fabrikaat, de gebruikte technologie en de kwaliteit van de zonnecel.

De meeste panelen die vandaag de dag geproduceerd worden, bevatten 60 zonnecellen. Een standaard zonnepaneel komt daarmee uit op een vermogen dat varieert tussen de 270 en 300 Wp. De stroom die de panelen genereren, kun je direct gebruiken met behulp van een omvormer. Deze zorgt er namelijk voor dat de gelijkstroom van de panelen wordt omgezet naar de wisselstroom die je nodig hebt voor jouw huishoudelijke apparaten.

Salderen

Wordt er op een mooie dag meer stroom opgewekt dan je op dat moment kunt gebruiken, dan wordt het teveel aan stroom teruggegeven aan het elektriciteitsnet. De stroom die je teruglevert aan het net, wordt verrekend met de stroom die je verbruikt op momenten dat jouw zonnepanelen minder stroom genereren dan je nodig hebt. Dit heet salderen

Omvormers

Om het zonlicht om te zetten naar bruikbare stroom is een omvormer  nodig. De omvormer zet de gelijkstroom van de panelen om naar wisselstroom, om deze vervolgens met een spanning van 230 Volt aan het elektriciteitsnet aan te bieden. Voor het terugleveren van zonne-energie sluiten we de omvormer aan op het elektriciteitsnet. Bij de kleinere panelen systemen (3 à 4 zonnepanelen) kan dat via het stopcontact, maar bij grotere systemen verloopt de aansluiting via één of meerdere vrije groepen in de meterkast. Zo komt de door de zonnepanelen opgewekte stroom direct beschikbaar voor de apparaten die je dagelijks gebruikt in jouw huis of bedrijf.

Bij de aanschaf van jouw zonne-energiesysteem is het belangrijk om te kijken welk type omvormer het beste bij de situatie past, zodat je kunt profiteren van de hoogste opbrengst. We-Spot levert twee soorten hoogwaardige omvormers, met elk hun eigen eigenschappen.

 • Serie schakeling: een omvormer waarbij de panelen in serie geschakeld zijn. De panelen worden aan elkaar gekoppeld en vervolgens aangesloten op de omvormer. Dit betekent dat bij een lagere opbrengst van één paneel in de serie door bijvoorbeeld schaduw, de gehele serie een lagere opbrengst heeft. Onze standaard serie geschakelde omvormer uit ons assortiment is: Solax
 • Parallel schakeling: elk paneel wordt afzonderlijk aan een optimizer of micro-omvormer gekoppeld. Onze ervaring is dat parallel schakeling vooral nuttig is wanneer een gedeelte van de panelen regelmatig in de schaduw ligt of bij afwijkende dakconstructies.
  De parallel geschakelde omvormer uit ons assortiment zijn: SolarEdge

Je kunt alles volgen via uw smartphone, tablet, laptop of pc. Zo heb je altijd inzicht in de opgewekte stroom. Afhankelijk van de types is het ook mogelijk om de opbrengsten af te lezen op het display van de omvormer.

Onze werkwijze

 • Gratis adviesgesprek: We komen bij je thuis om je wensen te bespreken en te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning.
 • Maatwerkplan: We maken een persoonlijk plan op basis van jouw dak, energieverbruik en budget.
 • Professionele installatie: Onze ervaren monteurs installeren jouw zonnepanelen snel, vakkundig en volgens de geldende normen.
 • Ontzorgen: We regelen alles voor je, van de aanvraag van de benodigde vergunningen tot de aansluiting op het net.

Meer dan 25 jaar ervaring

Kies je voor We-Spot? Dan kies je voor meer dan 25 jaar ervaring en expertise in de duurzaamheid-branche. Dankzij onze ervaring weten wij precies wat de mogelijkheden zijn, maar ook wat het beste bij jouw situatie past. Door ons ruime aanbod en kennis kunnen wij iedereen een passende oplossing bieden. 

Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende offerte aan. We-Spot: dé betrouwbare partner voor jouw zonnepaneleninstallatie!